LF-Sh prináša luxus a ekológiu

Priekopníkom v oblasti hybridného pohonu je nepochybne Toyota a jej luxusná divízia Lexus. Prípona „H“ sa chystá zdobiť aj nasledujúcu generáciu modelu LS.

20.10.2005 10:42
debata

Na autosalóne v Tokiu sa totiž predstavila predsériová štúdia novej generácie modelovej rady LF-Sh. Prezrádza novú dizajnérsku líniu, ktorá sa presadila aj v najvyššom modelovom rade. Vďaka nej je model LS o poznanie dynamickejší  a športovejší pričom naďalej zachováva genetiku modelov Lexus.

S maximálnou dĺžkou 5060 milimetrov môže hrdo zaparkovať do radu medzi svojich konkurentov. Vnútorné priestorové pomery prezrádza najmä šírka 1875 mm a výška 1465 mm. Rozmerovú kombinatoriku dopĺňa údaj o rázvore osí kolies 2970 mm, čo má zaručovať dostatok miesta aj pre diplomatickú klientelu. Pripravuje sa aj verzia s predĺženým rázvorom osí kolies.

Práve malé písmeno „há“ prezrádza opäť hybridnú technológiu pod kapotou, ktorá v tomto prípade spája osemvalcový motor V8 a tradičný elektromotor s vysokokapacitnými batériami. Kombinovaný výkon presahuje hodnotu 400 koní a na vozovku sa bude prenášať prostredníctvom pohonu všetkých štyroch kolies. Zoznam technických lahôdok má obohatiť aj osemstupňová automatická prevodovka.

Výrobca plánuje aj konvenčnú pohonnú jednotku v podobe 4,6 litrového osemvalcového motora s výkonom 350 koní (257 kW) s typickým označením LS 460. Sériovú verziu budeme môcť obdivovať na detroitskom autosalóne v januári 2006, topverzia s hybridným pohonom dostane označenie LS600h, čím jasne naznačuje svojich hlavných konkurentov.

debata chyba
Články podľa značiek