Nový Escalade príde v roku 2006

Nekorunovaným kráľom všetkých automobilov typu SUV je jednoznačne Cadillac Escalade. Včera uvoľnil Detroitský výrobca prvé oficiálne fotografie modelového ročníka 2007.

11.11.2005 12:24
debata

V našich zemepisných šírkach sa s motoristická verejnosť zoznámila s Escaladom najskôr z rapperských klipov, kde nesmel chýbať, ako inak, rolujúci na 20 a viacpalcových zásadne chrómovaných diskoch. Modelový ročník 2007 prešiel kompletnou modernizáciou.

Dizajn sa prísne dodržiava genetiku modelov Cadillac, nová generácia sa značne podobá na predchádzajúcu, pri pozornejšom pohľade vynikne nová osvetľovacia technika s adaptívnymi xenónovými výbojkami, zmenil sa aj tvar masky chladiča. Bočná línia taktiež ctí tradíciu hrany ostali podobne ako a rozmerná dvojica dverí a povinne zvislé a elektricky ovládané piate dvere. Celok dotvárajú detaily ako bočné výduchy na karosérii a pochopiteľne nesmie chýbať ani tradičná dekorácia – chróm.

Zoznam príplatkového vybavenia obsahuje aj to najdôležitejšie – chrómované 22 palcové disky kolies.

Interiér prešiel taktiež modernizáciou. Samozrejmosťou autorádio s CD prehrávačom, navigačný systém s dotykovým monitorom, pasažieri sa môžu tešiť na klimatizované predné sedadlá, elektricky nastaviteľné sedadlá v dvoch radoch. Chápanie komfortu  severnej Amerike predpokladá štyri samostatné sedadlá, za nimi sa umiestnila ešte aj trojmiestna lavica.

Nešetrilo sa ani s bezpečnostnými prvkami: šesť airbagov vrátane hlavových plus stabilizačný systém a snímač prevrátenia sa karosérie sú hlavnými aktérmi bezpečnostného vybavenia vrátane nového vyladenia podvozka.

Ten je súčasťou novej platformy SUV v rámci koncernu GM. Zosilnený bol rám karosérie, inovovaný bol aj pohon 4×4 novej generácie. Pod kapotou je taktiež novinka 6,2 litrový hliníkový osemvalec Vortec s variabilným časovaním ventilov a maximálnym výkonom 403 koní maximálnym krútiacim momentom 565 Nm, ktorý spolupracuje opäť s novovyvinutou šesťstupňovou automatickou prevodovkou. Na severoamerický trh dorazí Cadillac Escalade 2007 v prvom kvartáli 2006, Európa ho môže očakávať o rok neskôr.

debata chyba
Články podľa značiek