Nové Santa Fe budúci rok

Po štyroch rokoch úspešného pôsobenia na trhu odchádza aktuálna generácia Hyundai Santa Fe na zaslúžený dôchodok. Nástupca obľúbeného SUV chce ponúknuť po všetkých stránkach viac.

25.11.2005 10:48
debata

Dokazuje to nielen nárastom vonkajších rozmerov o 15 centimetrov do dĺžky, 5,5 centimetra do šírky, a 5 cm do výšky. Zväčšený je aj rázvor osí kolies na 2700 milimetrov. Nová generácia ponúka atraktívny kabát s výraznou maskou chladiča a modernými prednými svetlometmi. Členitú bočnú líniu doterajšieho modelu nahradili čisté krivky a dnes tak moderná stúpajúca krivka spodnej hrany okien.

Zadná časť si z minulej generácie ponechala typickú kľučku piatych dverí, novinkou sú šikmé „oči“ zadných svetlometov. Podobne aj hmlovky sa ukryli do zadného nárazníka ako doteraz. Posun o generáciu vpred dokazujú aj 17 palcové disky kolies z ľahkých zliatin s pneumatikami 235/65 R17, namiesto doterajších 16 palcových.

Pod kapotou bude v Európe záujem najmä o 2,2 litrový turbodiesel s výkonom 112 kW (152 k) s technikou variabilného turbodúchadla, druhou pohonnou jednotkou bude 2,7 litrový šesťvalec s výkonom 139 kW (189 k) s variabilným časovaním ventilov. Kombinuje sa s päťstupňovou manuálnou prevodovkou, alebo so štvorstupňovým automatom. Vrcholom ponuky bude 3,3 litrový šesťvalec s výkonom 171 kW (233 k), ktorý sa bude kombinovať so päťstupňovou automatickou prevodovkou.

Elektronicky riadený pohon 4×4 rozdeľuje krútiaci moment medzi nápravy podľa aktuálnych podmienok, uzávierka umožňuje pevný pomer 50/50. ABS bude sériovým vybavením, pribudne aj stabilizačný systém ESP.

Novinkou je aj sedemmiestne usporiadanie interiéru s množstvom komfortných funkcií vrátane ovládania ventilátora pre zadný rad sedadiel a duálneho vykurovania kabíny.

debata chyba
Články podľa značiek