Suzuki SX4 mieri do mesta aj terénu

S novým modelom Suzuki SX4 prináša Suzuki nový model do portfólia automobilov s pohonom všetkých štyroch kolies. S kompaktnými rozmermi sa SX4 chystá bojovať rovnako v meste aj v teréne.

29.11.2005 00:41
debata

Debut 4,1 metra dlhého, 1,73 metra širokého 1,565 metra vysokého mestského SUV sa odohraje v marci na ženevskom autosalóne a štart predaja na európskych trhoch možno očakávať na jeseň roku 2006.

Suzuki SX4 je výsledkom kooperácie automobilky Suzuki s talianskym producentom FIAT, ktorý sesterský model prináša pod názvom Sedici. Suzuki SX4 sa bude ponúkať s troma motormi a dvoma úrovňami vybavenia. „Urban Style“ čiže mestský štýl má poskytnúť  predovšetkým multifunkčné vozidielko s predným pohonom s výrazom ľahkého off-rodu.

Skutočné SUV midikategórie poskytne verzia „Outdoor Style“. Pritvrdí nielen vzhľad, plastové obklady, masívnejšie nárazníky a predovšetkým variabilný pohon 4×4. Aktivovať ho možno otočným ovládačom, ktorým možno zvoliť predný, aktívny, respektíve pevne zadefinovaný pohon 4×4. Zvýraznenie imidžu SUV sa odráža aj na vonkajších rozmeroch, ktoré zaznamenali plus 2,5 centimetra do šírky a plus 5,5 centimetra do výšky.

Pod prednou kapotou sa objavia dve benzínové pohonné jednotky. Základný 1,5 litrový agregát poskytne maximálny výkon 73 kW (99 koní) a maximálny krútiaci moment 133 Nm. Iba o osem koní viac 78 kW (107 k) a plus 12 Nm poskytuje 1,6 litrový štvorvalec s variabilným časovaním ventilov.

Paradoxne najsilnejším v ponuke bude 1,9 litrový turbodiesel s priamym vstrekovaním nafty typu Common Rail a výkonom 88 kW (120 k). Ochrancov prírody poteší sériovo montovaný filter pevných častíc.

Oba benzínové motory spolupracujú  s päťstupňovými manuálnymi prevodovkami, turbodiesel sa kombinuje so šesťstupňovou. Sériové vybavenie má patriť šesť airbagov a systém ABS s rozdeľovačom brzdnej sily, za príplatok sa má poskytovať aj systém ESP.

Produkciu nového modelového radu zabezpečí fabrika v Maďarsku, z výrobných pásov má ročne schádzať približne 40.000 vozidiel Suzuki, zvyšných 20.000 sa vyprodukuje pod značkou Fiat.

debata chyba
Články podľa značiek