CTS otvoril Zafiru

Kombinácii praktickej stránky vozidla MPV s emocionalitou kabrioletu ponúkla firma CTS. Opel Zafiru totiž ponúkla v kombinácii s trojdielnou skladacou strechou.

20.03.2006 00:09
debata

Pôdou premiéry bol samozrejme ženevský autosalón, firma CTS prezentovala flexibilnú konštrukciu strechy, ktorá sa v prípade potreby ponorí do batožinového priestoru i keď v danom prípade poskytne Zafira priestor iba piatim pasažierom. Celá operácia pritom netrvá viac než 30 sekúnd a posádke poskytne otvor vyše dvoch metrov dlhý a 85 centimetrov široký. Bočné

Jednotlivé diely strechy tvoria tónované diely s uhlíkových vlákien odolné voči prenikaniu slnečných lúčov. Bočné panely karosérie zostali zachované a sú nositeľmi kinematiky skladacej strechy a v neposlednom rade zabezpečujú aj nevyhnutnú tuhosť karosérie.

Konštrukčnými zmenami prešli aj piate dvere, ich kinematika sa zmenila, pribudli pánty na ľavej strane, čiže v prípade nakladania batožiny sa otvárajú ako klasické dvere. Sklo piatych dvier možno prostredníctvom diaľkového ovládania spustiť. Kinematika strechy sa skladá do batožinového priestoru, v zloženom stave nemožno posledný rad sedadiel použiť.

Tvorcovia sa pohrali aj s batožinovým priestorom. Aj v prípade zloženej strechy je k dispozícii dodatočne montovaný podlaha batožinového priestoru, ktorý umožňuje transport batožiny do 20 kg. Mechanizmus strechy je prispôsobený aj dvojitej podlahe a strecha sa automaticky skladá pod neho. Samozrejme v prípade zatvorenej strechy je k dispozícii celý batožinový priestor. O sériovej aplikácii daného systému ešte nie je rozhodnuté.

debata chyba
Články podľa značiek