Autosalón otvorili v utorok

Zahájenie automobilovej sezóny sa opäť udialo na autosalóne v Bratislave, na návštevníkov čaká viac ako 65 automobilových a motocyklových premiér.

22.03.2006 12:45
Peugaot 207 Foto:
Pekný, efektný a .... náš.
debata

Najväčším ťahákom budú premiéry priamo zo Ženevy nechýba Škoda Roomster, Peugeot 207, či Kia CEE´d, či Suzuki SX4. Mimochodom každú z nich možno považovať za slovenskú.

Peugeot 207 schádza z výrobných liniek v závode PSA v Trnave na Škode Roomster sa výrazne podieľajú slovenskí subdodávatelia, Kia CEE´D sa v jej sériovej podobe ukáže na autosalóne v Paríži a na výrobe Suzuki SX4 sa podieľajú aj pracovníci zo Slovenska.

Autosalóne je premiérovou výstavou aj pre značku Dodge, ktorá predstavila superšport Viper, či konkurenta Octavie model Caliber, ktorý má lákať aj priaznivou základnou cenou.

Lifestyle, či lahôdkovú smotanu na každý deň prezentovali modely Lamborghini Gallardo, Audi Q7, Bentley Continental Flying Spur, Mercedes predstavil novú triedu GL, facelift modelu SL, či krátku verziu triedy R, Subaru začne konečne ponúkať SUV B9 Tribeca.

Porsche prinieslo 911 Carreru GT3, čo je novinka opäť priamo zo Ženevy, či Porsche Cayman S. Prémiovú kategóriu reprezentovali Volvo C70, či S80 Jaguar predstavil XK Coupé, BMW sa chváli modelom Z4 Coupé či BMW 320 Si. Najkrajšie modelu však prezentovala aj Alfa Romeo 159 Sportwagon a Brera. Za srdce chytí aj oranžová farba modelu Ford Focus ST.

Novinkami širšieho poľa pôsobenia boli Fiat Grande Punto, Honda City, či Suzuki Swift 4×4, Ford Fiesta, a Fusion v ich faceliftovanej verzii.

debata chyba
Články podľa značiek