Nový Accent je v predaji

Začiatkom mája pribudol do segmentu C jeden z najúspešnejších modelov kórejskej značky Hyundai a so slušnou výbavou začína ponuku na hranici 350 tisíc.

16.05.2006 00:08
Hyundai Accent 2006 Foto:
Hyundai Accent 2006
debata

Hyundai Accent rozbehol svoju kariéru v roku 1975 a odvtedy sa výraznou mierou podieľa na úspechu automobilky. Posledná generácia bola vyvíjaná s dôrazom na bezpečnosť, pohodlie a jej charakter bol čo možno najviac prispôsobený európskemu trhu.

K dobrým zvykom výrobcov patrí zväčšovanie rozmerov nových verzií a podľa tohto bontónu sa zachoval aj Hyundai – Accent narástol o 20 mm do dĺžky, 15 mm do šírky a 75 mm do výšky. Pre cestujúcich bude najciteľnejšie predĺženie rázvoru o 60 mm. Batožinový priestor ponúka solídnych 390 litrov a to predstavuje zlepšenie približne o 70 litrov. Predné prepracované sedadlá ponúkajú väčší komfort a podpísali sa aj pod lepšie využitie priestoru v oblasti kolien a ramien.

Základné línie vonkajšieho dizajnu Accentu zostali nezmenené, ale úpravy jednotlivých detailov posúvajú vzhľad vozidla o nezanedbateľný krok dopredu. Vďaka dynamicky tvarovaným predným svetlometom, elegantnej mriežke chladiča s decentným využitím kovu a pôsobivo umiestneným hmlovkám zanecháva dojem hodnotného a vyspelého auta. Vo vnútri Accentu sľubujú predstavitelia Hyundaiu kvalitnejšie materiály a zníženie hluku a vibrácií.

Výber motorov sa začína šestnásťventilovým štvorvalcom 1,4 16V DOHC s výkonom 71 kW (95 k) a najvyšším krútiacim momentom 124 Nm pri 4700 ot./min. Nasleduje 1,6 DOHC s technológiou CVVT (Constantly Variable Valve Technology) a poslednú možnosť predstavuje diesel 1,5 CRDi VGT s variabilnou geometriou lopatiek turba. Jeho najvyšší výkon je 110 k a krútiaci moment 235 Nm v pásme 1900–2750 ot./min. Štandardnú päťstupňovú manuálnu prevodovku môže nahradiť štvorstupňový automat.

Zlepšenie jazdných vlastností má na svedomí modifikované predné zavesenie McPherson, vylepšená zadná náprava a vyššia tuhosť karosérie. Riadenie je vybavené elektrickým posilňovačom s technológiou MDPS (Motor Driven Power Steering).

Accent je ponúkaný v troch úrovniach výbavy – Active, Dynamic a Elegance. Základ s motorom 1,4 16V a cenou 349 900 Sk obsahuje 2 airbagy, ABS s EBD, posilňovač riadenia, výškovo nastaviteľný volant, palubný počítač, centrálne zamykanie. Verzia 1,5 CRDi VGT je v ponuke v najvyššej verzii Elegance za 439 900 Sk, v ktorej nájdeme okrem celého radu ďalších prvkov klimatizáciu, hmlovky, elektricky ovládané okná a vyhrievané zrkadlá, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča, lakťovú opierku vpredu, alarm, či diaľkové centrálne zamykanie. Zaujímavosťou je trojročná záruka, ktorú Hyundai ponúka bez obmedzenia najazdených kilometrov.

debata chyba
Články podľa značiek