Prius prekonal hranicu 500 000

Spoločnosť TOYOTA MOTOR CORPORATION dnes oznámila, že celosvetový celkový predaj automobilov Toyota Prius, prekročil hranicu pol milióna.

13.06.2006 23:44
debata

Do konca apríla tohto roku sa predalo 504 700 Priusov, ktorý je mimochodom prvým veľkosériovo vyrábaným hybtridným automobilom. Toyota začala vyrábať Prius roku 1997 v Japonsku. Predaj vozidiel Prius v zámorí, napríklad v Severnej Amerike a Európe, sa začal roku 2000. 

Druhá generácia vozidiel Prius vybavených hybridným systémom Toyota II bola uvedená roku 2003, pričom sa kládol dôraz na zabezpečenie ekologických a jazdných výkonov. Prius zaznamenáva úspešný predaj v Japonsku aj v zámorí, najmä v Severnej Amerike. Prius sa teraz po prvý raz vyrába už aj mimo Japonska. V decembri 2005 začala v čínskom Changchune výroba tohto vozidla pre čínsky trh.

Celkový svetový predaj hybridných vozidiel Toyota (vrátane radu Lexus) prekročil koncom marca tohto roku hranicu 600 000. Toyota považuje hybridné systémy za predstaviteľa kľúčovej technológie pre 21. storočie a vynakladá značné úsilie na propagáciu ich väčšieho využitia.  Toyota má v pláne sortiment hybridných vozidiel rozšíriť, keďže značná využiteľnosť hybridných systémov jej prináša zisky.

debata chyba
Články podľa značiek