M6-ka s letným strihom

Odteraz si budete môcť užívať nekonečné sonáty v podaní vidlicového desaťvalca úplne naplno! V ostrej verzii M totiž prichádza aj otvorená šestka Convertible.

26.06.2006 01:39
BMW M6 Convertible Foto:
BMW M6 Convertible
debata

BMW M6 Convertible je prvé BMW, ktoré absolvuje medzinárodnú premiéru na britskej pôde, konkrétne na londýnskej British International Motor Show. Predaj by sa mal rozbehnúť koncom tohto leta.

O špičkovom motore 5.0 V10 sa už toho napísali kilometre strán, takže bližšie ho predstavovať nemusíme. Produkuje 507 koní, zbožňuje otáčky a M6-ka Convertible s ním zrýchli na 100 km/h za 4,8 sekundy. Spolupracuje so sedemstupňovou sekvenčnou prevodovkou SMG, ktorá ponúka jedenásť režimov radenia – päť v automatickom režime a šesť v manuálnom. V najostrejšom nasadení SMG preradí za 50 milisekúnd.

Krútiaci moment smeruje od motora k zadnému diferenciálu M, ktorý môže v prípade potreby poslať na ľavé resp. pravé koleso až 100 % sily. O tom, či je to potrebné, rozhoduje elektronika pod vedením systému DSC (Dynamic Stability Control).

Trojvrstvová štruktúra plátenej strechy zabezpečuje tepelnú a hlukovú izoláciu porovnateľnú s uzavretým kupé. Popri zloženej streche ostáva za zadným vekom ešte 300 litrov batožinového priestoru, po zavretí strechy toto číslo narastie na 350 litrov.

Použitie ľahkých a pevných plastov na výrobu jednotlivých dielov karosérie, ako aj nárazníky vyrobené z karbónu, zabezpečili M6-ke Convertible zdravú športovú hmotnosť a jej rozloženie medzi nápravy v pomere 50:50.

Päťlúčové 19“ disky obúvajú pneumatiky vpredu 255/40 R19 a vzadu 285/35 R19. Vŕtané brzdové kotúče majú priemer 374 mm, vzadu 370 mm.

debata chyba
Články podľa značiek