Kia ukázala auto zo Žiliny

Automobilka Kia Motors predstavila prvé oficiálne fotografie modelu, ktorý sa bude vyrábať na Slovensku, v novom závode pri Žiline.

19.07.2006 15:49
debata

Automobilka Kia Motors Corporation v utorok na londýnskom autosalóne zverejnila prvé oficiálne fotografie nového rodinného automobilu s kódovým menom „ED“, ktorý by sa mal vyrábať v slovenskom závode spoločnosti v Žiline.

Nový model, ktorého skratka ED znamená „Európsky dizajn“, sa bude dodávať výlučne iba na európsky trh. Premiéru automobilu naplánoval výrobca na parížsky autosalón, ktorý sa bude konať v septembri.

„Vozidlo by sa malo dostať do predaja už od decembra tohto roka,“ uviedol vo svojom vyhlásení pracovník Kia Motors Sales Slovensko Miroslav Chmelár.

Nový model Kia sa bude uchádzať o priazeň zákazníkov v kategórii vozidiel nižšej strednej triedy (segment C), v ktorej sa chce stať novým vyzývateľom vozidiel ako sú napríklad Ford Focus, Mazda 3, Opel Astra či Renault Megane.

Kia ED má dĺžku 4,2 metra (m) a rázvor dlhý 2,65 m, vďaka čomu ponúka najväčší vnútorný priestor vo svojej triede.

„Medzi jej prednosti patrí vysoká úroveň výbavy a nadštandardná aktívna a pasívna bezpečnosť,“ dodal Chmelár. Zákazníci si budú môcť vybrať zo 4 druhov motorov: zážihových 1,4 l; 1,6 l a 2,0 l CVVT; ako aj vznetového 1,6 l CRDi VGT.

Po uvedení 5-dverovej verzie (hatchback) v decembri 2006 bude nasledovať od septembra 2007 verzia kombi a od decembra 2007 športová 3-dverová verzia (hatchback). Oficiálna svetová premiéra 5-dverového modelu ED sa uskutoční na parížskom autosalóne 28. septembra 2006, kedy bude predstavené aj jeho oficiálne meno.

debata chyba
Články podľa značiek