C4 Picasso už v Paríži

Rodina vanov s prívlastkom Picasso sa rozšíri. Svetovú premiéru si nový člen Citroen C4 Picasso odbije na autosalóne v Paríži.

04.08.2006 09:42
debata

Aj napriek prívlastku Picasso nie je nový van nasledovníkom, ale novým členom rodiny kompaktných vanov. Svojimi rozmermi, dĺžkou 4590 mm, šírkou 1833 mm a výškou 1660 mm jasne naznačuje posun do vyššej kategórie. Naopak jednoznačnú príslušnosť k značke identifikuje typická maska chladiča , či dozadu umiestnené svetlomety jasne naznačujú príslušnosť k inovovanej rodine Citroen.

Výhľad z vozidla by mal byť v porovnaní s konkurenciou o poznanie lepší,, predné „A“ stĺpiky sú totiž extrémne tenké čo zabezpečuje voľný výhľad z vozidla. Voľný výhľad smerom nahor a denným svetlom presvetlený interiér sľubuje sklenená strecha. Štýl interiéru majú dotvoriť aj početné osvetľovacie prvky umiestnené na netradičných miestach. V kufri nájdete aj vreckovú lampičku, ktorá je počas jazdy dobíjaná, použiť ju môžete napríklad pri večernom balení pikniku.

Variabilita prináša priestor

Radosť z odkladacích priestorov prináša aj nezvyklá koncepcia. Tá so stredovou konzolou nepočíta. Všetky dôležité ovládacie prvky sa premiestnili buď na pevný stred volantu, alebo na bočné strany palubnej dosky či dvier. Volič šesťstupňovej automatickej prevodovky sa premiestnil na stĺpik volantu, rovnako ako aktivátor parkovacej brzdy. Jednotky štvorzónovej klimatizácie si našli miesto v blízkosti pasažierov, ktorí ich budú ovládať pohodlne v dosahu rúk. Dané rozmiestnenie prvkov umožnilo vytvoriť dostatok uzavretých odkladacích priestorov vrátane chladených s držiakov na nápoje aj fľaše.

Konfigurácia usporiadania sedadiel sa spolieha na klasický vzorec 2–3–2, pričom piati pasažieri sa môžu spoľahnúť na osobitné sedadlá, zadná dvojica je tradične určená pre nedospelých. Preto sa v prípade potreby ukryje do podlahy. Vtedy Picasso odhalí svoj veľkorysí, cestovateľsky orientovaný batožinový priestor s objemom 576 litrov. Sťahovateľné zadné okno bude uľahčovať nakladanie batožiny. Maximálna kapacita kufra bude predstavovať 1951 litrov.

Od jesene za cirka 800.000 korún

Citroen C4 vsádza aj na pneumatické pruženie, ktoré má zabezpečiť dostatok komfortu, vďaka nemu si zadná časť pokľakne a umožní tak nakladanie objemnejšej batožiny, pre správny francúzsky pocit nechýba ani parfém v interiéri, high tech si cestujúci môžu dopriať obrazovky v opierkach predných sedadiel, bezdrôtové slúchadlá, podobne ako Hi-Fi systém so systémom reproduktorov a MP3 prehrávač.

Jazdné radosti sprostredkuje základná motorizácia dvojlitrový benzínový štvorvalec s výkonom 143 koní, dieselové alternatívy 1,6 HDi a 2,0 HDi rátajú s výkonom 110 a 138 koní a samozrejme emisnú čistotu strážia sériové filtre pevných častíc. Citroen C4 Picasso by sa mal objaviť aj u našich predajcov na jeseň tohto roka.

debata chyba
Články podľa značiek