Camaro ide do výroby!

Potvrdil to sám šéf koncernu GM Rick Wagoner. Výrobca chystá sériovú výrobu úplne novej generácie modelu Chevrolet Camaro.

12.08.2006 13:13
debata

Dizajn športového kupé vychádza zo stylingu mnohokrát oceneného konceptu, ktorý na autosalóne v Detroite vyvolal mnoho vášní a nadšenia predovšetkým medzi športovo založenými motoristami.

„Fantastická odozva na koncept Camaro mi znovu pripomenula, aké miesto v srdciach obrovskej skupiny zákazníkov a motoristov tento model má,“ hovorí Rick Wagoner. „Camaro je viac ako len automobil – toto auto symbolizuje duch celej Ameriky a jej lásku k automobilom.“

Mieri aj do Európy.

Aj keď v Európe sa doposiaľ nepredstavil ani koncept Camaro, spoločnosť Chevrolet Europe skúma možnosti a perspektívy uvedenia nového vzrušujúceho kupé na európsky trh.

„Dôkladne vyhodnocujeme potenciál európskeho trhu,“ hovorí riaditeľ spoločnosti Chevrolet Europe Wayne Brannon. „Nový Chevrolet Ca-maro má zacielené najmä na mladých a vitálnych zákazníkov, zároveň je to skvelý „imagemaker“, ktorý povzbudí nadšenie všetkých priaznivcov značky Chevrolet. Výhodou modelov Camaro pri porovnávaní s európskymi automobilmi kategórie GT bol vždy nielen ich atraktívny design, ale aj praktická koncepcia, ktorá im umožňovala bezproblémové využívanie v každodennej premávke a v neposlednom rade aj dostupná cena.

Výroba nového Chevroletu Camaro sa rozbehne koncom roka 2008, na automobilovom trhu sa prvé modely objavia v prvom štvrťroku 2009.

Americká ikona

Chevrolet Camaro zasiahol do života mnohých ľudí. V rozmedzí rokov 1967 až 2002 sa vyrobilo celkovo takmer 4,8 milióna týchto atraktívnych automobilov. Po celom svete funguje viac ako 1000 klubov majiteľov a priaznivcov modelov Chevrolet Camaro, k dispozícii sú aj tisíce špecializovaných internetových stránok. Posledné výskumy z roku 2005 uvádzajú, že názov „Camaro“ patrí medzi desať najhľadanejších výrazov na amerických internetových stránkach.

debata chyba
Články podľa značiek