Porsche Slovakia má nového riaditeľa

Po 15 rokoch pôsobenia vo funkcii generálneho riaditeľa Porsche Slovakia odchádza na zaslúžený odpočinok Johann Beranek. Nahrádza ho Franz Fruehwirth, ktorý doteraz pôsobil v Rumunsku.

16.01.2007 00:26
debata

Pán Johann Beranek bol vo vedení firmy prakticky od jej vzniku v roku 1991 ešte za čias bývalého Československa. Osobne sa podieľal aj na stavbe prvého predajného centra na Dolnozemskej ulici, a stál pri zrode prakticky celej dealerskej siete automobilov Volkswagen, Audi, či Porsche. Po viac ako 15-tich rokoch odovzdal 12. januára, žezlo, či skôr kľúč od importérstva do rúk mladšiemu, no nemenej skúsenejšiemu kolegovi Franzovi Fruehwirthovi.

Johann Beranek

Pán Johann Beranek pracuje v automobilovej branži  40 rokov, konkrétne   pre Porsche Holding, z toho posledných 15 rokov žil a pracoval na Slovensku.
Je ženatý, má dve dcéry a jeho rodina žije v Rakúsku, v Natschbachu neďaleko Viedne.

Na Slovensku začal najprv budovať maloobchodnú sieť predaja vozidiel Volkswagen a Audi, pod názvom Porsche Inter Auto a to vo funkcii generálneho riaditeľa.
Po rozdelení Československa založil importérsku organizáciu pre značky VW, Audi a Porsche,  veľkoobchodnú firmu Porsche Slovakia a zastrešil celú maloobchodnú sieť VW a Audi na Slovensku.
 
Pán Beranek bol v roku 1997 iniciátorom a zakladateľom
rakúsko-slovenskej obchodnej komory a niekoľko rokov pôsobil ako predseda predstavenstva, neskôr ako viceprezident  tejto komory.
Za svoje aktivity a zásluhy v obchodnej komore a za rozvoj  obchodných kontaktov medzi Slovenskom a Rakúskom bol v roku 2003 vyznamenaný špeciálnym ocenením prezidenta Rakúskej republiky, bol mu udelený Goldenen Verdienstzeichen der Republik Osterreich. (Zlatý rád Rakúskej republiky za zásluhy)

Franz Fruehwirth

Má 54 rokov, je ženatý  a je otcom štyroch synov vo veku od 14 do 27 rokov. Býva v Dolnom Rakúsku, približne v strede na línii Bratislava-Brno.

Pre Porsche Holding pracuje už 30 rokov. Medzi jeho predchádzajúce pracovné zaradenia v Holdingu Porsche v Rakúsku patrili koncernová kontrola, finančný riaditeľ, regionálny riaditeľ, generálny riaditeľ  dealerstva VW/Audi vo Viedni. V roku 1997 odišiel do Bukurešti vybudovať firmu Porsche Romania, importérske zastúpenie koncernu VW v Rumunsku.

debata chyba
Články podľa značiek