Najväčší tobogan je vysoký 85 metrov, rýchlosť zjazdu 80 km/h! Neuveríte, kde ho postavili

Máločo je takou adrenalínovou atrakciou ako jazda na tobogane zakončená epickým pádom do hlbín bazéna. Najvyšší tobogan sveta je súčasťou veže obklopenej spleťou ďalších toboganov, ktoré sa hadia dookola ako obrovské plazy.

18.05.2024 06:00
debata

Oficiálne najvyšší tobogan na svete vzbudil medzi milovníkmi vzrušenia obrovské nadšenie.

Neobyčajne majestátny tobogan je dôkazom ľudskej vynaliezavosti a inžinierskej zdatnosti. Vďaka svojej gigantickej výške a vzrušujúcim zákrutám sľubuje adrenalínový zážitok ako žiadny iný.

Najvyšší tobogan sveta sa nachádza prekvapivo v srdci púštnej oázy Kataru. Nová dychberúca atrakcia, ktorá posunula možnosti vodnej zábavy, je čerešničkou na torte najväčšieho vodného parku v krajine Meryal.

Katarský vodný park Meryal, ktorý sa rozprestiera na impozantnej ploche 10 hektárov, upútal celosvetovú pozornosť otvorením svojej najnovšej atrakcie: najvyššieho toboganu. Táto mohutná stavba, ktorá sa týči do úžasnej výšky 85 metrov, zatienila predchádzajúce rekordy a zapísala sa ako ikona vodných vzrušení.

Obrovský tobogan sa týči nad okolím a zatieňuje ostatné atrakcie v rámci rozsiahleho komplexu vodného parku rozmermi aj dávkou adrenalínu. Pre lepšiu predstavu: katarský tobogan prevyšuje Sochu slobody v New Yorku a konkuruje Šikmej veži v Pise.

Vodná šmykľavka, skonštruovaná pomocou precízneho inžinierstva a najmodernejších materiálov, ponúka adrenalínový zjazd so sériou zákrut a spádov, ktoré jazdcom doslova vyrazia dych.

kúpanie, dovolenka, voda, deti, aqupark, tobogán Čítajte viac Najvyšší tobogan v Európe má Taliansko: Štvorposchodové šmykľavky vás hodia rovno do mora

Obrovský rozsah šmykľavky zaisťuje vzrušujúci zážitok od začiatku do konca, pričom odvážlivci na jeho kľukatej dráhe dosahujú rýchlosť až 80 kilometrov za hodinu.

Vodný park Meryal, obklopený priezračnými bazénmi, sviežou krajinou a živou atmosférou, ponúka osviežujúci únik z púštneho tepla.

S mnohými ďalšími najrôznejšími šmýkačkami a atrakciami, vrátane bazénov pre rodiny, lenivých riek a adrenalínových jázd, uspokojí návštevníkov všetkých vekových kategórií a preferencií.

Miami, prístav, loď Čítajte viac 60 000 vajíčok, 2 a pol tony slaniny. Koľko sa zje na najväčšej výletnej lodi? alkohol, krčma, bufet Čítajte viac Moslimský majiteľ lyžiarskeho strediska zakázal alkohol. Je prekvapený z rozruchu

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katar #tobogan #Dauha