Prejdite sa a dajte si pivo! Toto európske mesto vyhlásili za najschodnejšie na svete

V rušnej atmosfére mestského života, kde sa nesmelé pešie cesty prepletajú s dopravným ruchom ulíc, sa jedna európska metropola objavila ako maják pešej dostupnosti. So svojimi očarujúcimi uličkami, malebnými bulvármi a pulzujúcou tapisériou pamiatok, ktoré čakajú na objavenie na každom kroku, si toto mesto získalo vytúžené prvenstvo - stalo sa najlepším mestom pre pešie objavovanie.

02.05.2024 06:00
Mníchov, Bavorsko, Nemecko, radnica, Frauenkirche Foto:
Mníchov je hlavné mesto spolkovej krajiny Bavorsko a tretie najväčšie mesto Nemecka. Na snímke katedrála Frauenkirche a mníchovská radnica.
debata

A nie je to len dojem, ale vedecky potvrdený fakt, ktorý je výsledkom bádania a analýz. Štúdia hodnotila všetko od dažďa a miest bez áut až po turistické chodníky a všeobecnú bezpečnosť, píše Time Out.

Iste, veľa miest po celom svete sa môže pochváliť úžasnými sieťami verejnej dopravy, ale najlepší spôsob, ako si mesto skutočne užiť a spoznať, je chodením pešo. Môžete tak nasávať atmosféru, detailne si obzrieť architektúru a dokonca objavovať aj nejaké známe zákutia.

V ktorých mestách žijú najbohatší ľudia?
Video
Zdroj: Pixabay

Niektoré mestá majú oveľa lepšie predpoklady na prechádzky ako iné. Spoločnosť Compare the Market AU vyhodnotila okrem iných faktorov priemerné zrážky, počet turistických cestičiek, skóre bezpečnosti, náklady na verejnú dopravu a miesta, kam autá nesmú, aby zistila, ktoré mestá sú najviac dostupné pešo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mníchov #mestá #pešia zóna #chodenie