Policajná zbraň od Carbon Motors

Americká spoločnosť predstavila kladivo na cestných čarodejov, ktorí radi predvádzajú svoje kúzla za hranicou zákona.

25.09.2007 18:29
debata

Ak sa koncept s označením E7 dostane do výroby a vstúpi do služieb ochrancov zákona, uniknutie pred spravodlivosťou bude pre zločincov tvrdý oriešok. Nosnou myšlienkou celého projektu je vyvinúť policajné auto od úplného základu – na rozdiel od súčasných policajných vozov, ktoré sú iba upravenými produkčnými modelmi.

Vozidlo zatiaľ existuje iba vo virtuálnej podobe a zámery jeho tvorcov sú nasledovné. Mohutný predok by mal ukrývať dvakrát preplňovaný turbodieselový radový šesťvalec s výkonom 221 kW (300 koní) a krútiacim momentom 570 Nm, ktorý bude poháňať zadné kolesá. Medzi nimi a motorom bude pracovať šesťstupňová automatická prevodovka. E7 stojí na 18“ kolesách obúvajúcich pneumatiky s rozmerom 245/50.

S dĺžkou 5080 mm (a rázvorom 3099 mm) to nebude žiadny drobec, jeho predpokladaná hmotnosť je 1814 kg. Z nuly na 96 km/h (60 mph) by sa mala táto obrnená masa dostať za 6,5 s a mala by dosiahnuť najvyššiu rýchlosť 248 km/h (155 mph).

O vysokú pevnosť celého auta sa bude starať hliníkový priestorový rám, vďaka ktorému by mal projekt E7 ustáť náraz zozadu v rýchlosti 120 km/h! Vo výbave auta figurujú vyhrievané a odvetrávané sedadlá, „head-up“ displej, zadná kamera, systém automatického rozpoznania evidenčného čísla vozidla, zvukové a obrazové sledovanie priestoru pre cestujúcich vzadu a nechýba tu ani systém nočného videnia a špeciálne osvetlenie interiéru pre nočné sledovanie. Balistická ochrana je v základe na stupni III-A, podľa požiadaviek môže byť ešte zvýšená.

debata chyba
Články podľa značiek