Na Liptove stavajú westernové mesto

Westernové mesto je novou atrakciou tohtoročnej letnej turistickej sezóny v aquaparku Tatralandia pri Liptovskom Mikuláši. Bude vernou kópiou mestečka na americkom divokom západe z konca 19. storočia, ktorého atmosféru môžete od júla naplno prežiť.

15.06.2005 09:32
debata

0krem štýlových budov v ňom od júla budú ponúkať aj programovú show v štýle divokého západu. Jej cieľom bude priblížiť kultúru a spôsob života v čase osídľovania americkej divočiny, uviedla Katarína Šarafínová, marketingová manažérka spoločnosti, ktorá prevádzkuje aquapark.

Vo westernovom drevenom mestečku bude dominuvať veľký salón, ale nebude chýbať ani úrad šerifa, banka, kaviarne so širokou ponukou kávových špecialít. Pocestní budú môcť ochutnať špeciality reštaurácií alebo sa zabaviť v baroch. Niekdajší život na divokom západe si môžu návštevníci vyskúšať aj na vlastnej koži. Ťažkú prácu zlatokopov spoznajú pri ryžovaní zlata, môžu si zastrieľať z luku, jazdiť na koni. Cieľom westernového divadla bude nielen pobaviť, ale aj poučiť návštevníkov areálu termálnych kúpalísk aquaparku Tatralandia. Jeho letný program pozostáva z ukážok drezúry koní a ďalších zvierat, z vyučovania country tancov, z prehliadky dobových kostýmov a podobne, dodala Šarafínová.

Aquapark, ktorý začali budovať koncom roku 2002, sa rozkladá v blízkosti obce Liptovský Trnovec, pri vodnom diele Liptovská Mara. Využíva minerálny termálny prameň, ktorý vyviera z hĺbky 2 500 m a má teplotu 60,7 stupňov Celzia. Je to výnimočná mineralizovaná voda, v ktorej je časť morských vôd z paleogénneho mora, ktoré bolo na území Liptovskej kotliny asi pred 40 miliónmi rokov.

  
debata chyba