K Modusu sa pridal Grand Modus

Renault rozšíril modelový rad Modus o priestrannejšiu verziu Grand, ktorá má predĺžený rázvor o takmer 10 cm. Zároveň uskutočnil na základnom prevedení drobné kozmetické úpravy.

16.10.2007 21:41
Renault Grand Modus Foto:
Renault Grand Modus
debata

Identifikačné znaky nového Grand Modusu sa neskrývajú iba vo väčších rozmeroch, ale sú postrehnuteľné aj voľným okom. Okrem rázvoru predĺženého o 93 mm mu dizajnéri dopriali veľké predné svetlomety a nové nárazníky. Zadná časť malého veľkého Renaultu používa v porovnaní so svojím menším základom ostrejšie krivky a celou šírkou piatych dverí sa tiahne chrómovaná lišta.

Dlhší rázvor (2575 mm) a zadný previs sa podpísali pod nárast dĺžky auta o 16 cm na celkových 4034 mm. Batožinový priestoru Grandu zvládne prepraviť 410 litrov batožiny, čo je o 136 litrov viac oproti menšiemu Modusu. Po sklopení zadných sedadiel si nová verzia poradí s objemom 1454 litrov. Praktickosť auta sa prejavila vo veľkom počte odkladacích prvkov a v možnosti nezávisle polohovať zadné sedadlá delené v pomere 60:40.

Menší z dvojice súrodencov je dlhý 3873 mm a odveziete v ňom od 293 do 1302 litrov. Facelift priniesol priestrannému minispaceu nový predok a svetlomety. Charakteristickou črtou osobnosti šikovného autíčka zostáva schopnosť ponúknuť štedro navrhnutý interiér pri zachovaní kompaktných mestských rozmerov.

Oba Modusy stoja na spoločnej B platforme Renaultu a Nissanu, ich výroba bude prebiehať v špa­nielskom Valladolide a na trh sa dostanú začiatkom roku 2008.

debata chyba
Články podľa značiek