Túto 5-kilometrovú európsku pláž vyhlásili za najlepšiu na svete. Čím ohúrila?

Najjužnejší región Portugalska Algarve je posiaty rybárskymi dedinami, ktoré sa premenili na letoviská s pridanou hodnotou. Okrem skvelého oddychu ponúkajú aj tajomstvá, ktoré čakajú na svoje odhalenie - drsné útesy, skryté jaskyne a desiatky úžasných piesočnatých pláží.

08.05.2024 06:00
Praia da Falésia, pláž, Portugalsko, dovolenka,... Foto:
debata

A práve jeden z týchto zasnených pásov pobrežia bol práve označený Tripadvisorom ako najlepší na svete v rámci výročných cien Travellers' Choice Awards.

Víťazný výber, Praia da Falésia – „falésia“ v portugalčine znamená „útes“ – sa nachádza medzi mestami Albufeira a Vilamoura v centrálnej časti pobrežia Algarve, kde vysoké borovice trónia na drsných okrových útesoch prudko sa zvažujúcich 40 metrov do rozsiahleho úseku zlatého piesku obmývaného azúrovými vodami Atlantiku.

tiene, tunel, duch, tunel, človek, chôdza Čítajte viac Európa dostala najdlhšiu pešiu lávku sveta, meria pol kilometra a vstup stojí 12 eur

„Opaľujte sa na obrovskom pobreží, choďte si zaplávať alebo si zasurfovať vo vlnách alebo sa poprechádzať po malebnom chodníku na vrchole útesov a pozrieť si neuveriteľné výhľady,“ odporúča TripAdvisor a poznamenáva, že pláž bola ovenčená prestížnym ocenením Modrá vlajka vďaka kvalite vody, bezpečnosti, čistote a trvalo udržateľnému zaobchádzaniu.

To, čo odlišuje Praia da Falésia, je jej jedinečná zmes prírodných krás a dostupnosti. Zatiaľ čo mnohé z pláží v Algarve sú zastrčené v odľahlých zátokách alebo sú prístupné iba loďou, Praia da Falésia je ľahko dostupná autom alebo verejnou dopravou, čo z nej robí vhodnú voľbu pre návštevníkov všetkých vekových kategórií a schopností.

Pláž navyše ponúka celý rad zariadení a služieb vrátane dozoru plavčíka, plážových kaviarní a požičovní slnečníkov a ležadiel. Či už hľadáte dobrodružstvo alebo relax, Praia da Falésia má čo ponúknuť každému typu cestovateľa.

Ďalšie dve

A ani ďalšie top miesta rebríčka TripAdvisoru najkrajších pláží si Európa nenechala vyfúknuť. Zaskvela sa aj Spiaggia dei Conigli na talianskom ostrove Lampedusa. Druhé miesto si vyslúžila svojimi úžasnými modrými vodami a bielym pieskom.

Bronzovú medailu získala pláž La Concha v španielskom San Sebastiane, ktorá sa tiež považuje za jednu z najkrajších mestských pláží sveta. Vďaka svojej pokojnej polohe v zálive a mestskom prostredí je obľúbeným miestom rodín a tých, ktorí hľadajú množstvo vodných aktivít ako aj dokonalý výhľad na mesto.

TripAdvisor zostavil rebríček top pláží na základe veľkého počtu vynikajúcich recenzií na platforme za posledných 12 mesiacov.

Albánsko, more, dovolenka, cestovanie Čítajte viac Plná penzia za 30 eur na deň, očarujúci Jadran: Mnohí turisti tento rok menia Chorvátsko za Albánsko Marmaris, Turecko, more, dovolenka, člny, prístav, lode, cestovanie, turizmus, Čítajte viac Lacno a dobre? V týchto 3 destináciách Európy zaplatíte za dovolenku najmenej NEPOUZ, Čierna Hora Čítajte viac Nový hit leta? Čierna Hora vás ohúri kvalitou aj nízkymi cenami, čoskoro pribudnú priame lety

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Portugalsko #pláž #TripAdvisor