Toyoty budú komunikovať

Toyota predstavuje bezpečnostnú technológiu založenú na inteligentných dopravných systémoch. Vďaka najmodernejším systémom môžu vozidlá komunikovať so svojím okolím.

28.11.2007 08:54
Toyota FT-HS Foto:
Toyota FT-HS
debata

TOYOTA MOTOR CORPORATION dnes predstavila svoj najmodernejší systém spolupráce vozidiel a okolitej infraštruktúry, ktorý využíva technológie inteligentných dopravných systémov (ITS) ku komunikácii medzi automobilom a okolitými prvkami v snahe znížiť pravdepodobnosť prípadnej nehody.

Systém Zaisťuje vzájomnú výmenu informácií medzi vozovkou a automobilom, medzi automobilmi navzájom a medzi chodcami a automobilmi. Zmyslom je poskytnúť zvukové a obrazové varovanie pre vodiča v okamihu hroziacej kolízie. Po ďalšom vývoji týchto systémov,ktoré dokážu podľa potreby dokonca znížiť rýchlosť vozidla, sa očakáva, že dôjde k poklesu počtu tých dopravných nehôd, ktorým možno za použitia dnešných bezpečnostných prvkov iba ťažko zabrániť.

Vývoj spolupracujúcich systémov vozidlo–infraštruktúra realizovaný firmou TMC predstavuje, spoločne s vývojom a používaním nezávislých bezpečnostných prvkov vo vozidlách jednu z aktivít tejto spoločnosti pri vývoji bezpečných vozidiel v rámci koncepcie integrovaného riadenia bezpečnosti (Integrated Safety Management).

Toyoyta sa tak pripojila k výrobcom ako je Daimler Benz, či General Motors, ktorí tiež vyvíjajú systémy integrovanej komunikácie medzi vozidlami. Cieľom týchto je systémov je aktívne podieľanie sa samotných automobilov na bezpečnosti cestnej siete.

debata chyba
Články podľa značiek