Alfa pripravila limitovanú sériu 147-ky

Tento týždeň môžeme v automobilovom svete pokojne nazvať týždňom limitovaných sérii, keďže už po tretíkrát sa v ňom zoznamuje so špeciálnou modelovou edíciou. V tomto prípade sa nám predstavuje talianske cuore sportivo v prevedení Ducati Corse.

29.11.2007 14:00
Alfa Romeo 147 Ducati Corse Foto:
Limitovaná séria Alfa Romeo 147 Ducati Corse
debata

Ako správne tušíte, značka svetoznámych talianskych motocyklov sa do názvu nedostal náhodou. Alfa Romeo 147 Ducati Corse vznikla na počesť úspešnej spolupráce oboch spoločností v oblasti motoristického športu.

Ducati Corse je poháňaná vznetovým motorom 1.9 JTDM s výkonom 125 kW (170 k). Alfa s ním zrýchli z nuly na 100 km/h za 8 sekúnd a spolu to dotiahnu až na 215 km/h. Na prednej náprave sa usadil diferenciál s obmedzenou svornosťou Q2, ktorý má za úlohu zlepšiť stabilitu auta a prenos výkonu najmä v zákrutách.

V špeciálnej sérii Alfy bude mať vodič po ruke tlačidlo, ktorým zmení charakteristiku plynové pedála (respektíve reakciu motora na pokyn vodičovou pravou nohou) z bežnej na športovejšiu. Ducati Corse bude v ponuke v troch farebných prevedeniach – v červenej Juliet, čienej Micalizzato a ľadovo bielej. Zliatinové 18“ disky s červeným lemom sú štandard, na želanie sa pod nimi môžu skvieť červené brzdové strmene. Interiér je obohatený hliníkovými doplnkami, konkrétne pedálmi a hlavicou radiacej páky.

Okrem Talianska a väčšiny európskych krajín sa Alfa 147 Ducati Corse dostane aj do Japonska a Austrálie. Súčasťou jej výbavy bude dvojzónová automatická klimatizácia, rádio s CD a MP3 so subwooferom a zosilňovačom od Bose.

debata chyba
Články podľa značiek