Faceliftovaná Mazda 5 prichádza do Európy

Aj pomerne vydarený dizajn potrebuje po dvoch rokoch pôsobenia na trhu osviežiť. Nejedná sa o žiadne dramatické zmeny, zmeny sa dotkli exteriéru iba jemne. Na autosalóne v Boloni sa predstaví facelift Mazdy 5.

05.12.2007 00:45
Mazda 5 Facelift Foto:
Mazda 5 Facelift
debata

Mazda 5 priniesla do triedy kompaktných vanov, svieži takmer až športový vzhľad. Práve na ten dáva nový facelift azda najvýraznejší akcent. Zmenami prešla tradične maska chladiča, aj predný nárazník, ktorý disponuje úctyhodným chladiacim otvorom.

tradične silnou stránkou je práve ponukapreistoru na zadných sedadlách. Druhý rad má k dispozícii navyše najväčší vstupný otvor v triede – až 700 mm. Taký priestor umožňuje bez problémov nastúpiť napríklad matke s dieťaťom v náručí. Dvere sa po novom môžu otvátrať aj elektricky a to za menej ako 5 sekúnd a automaticky sa zastavia, ak zaregiostrujú prekážku. Ovládajú sa tlačidlom zo sedadla vodiča, alebo stlačením kľučky dverí, či diaľkovým ovládaním v kľúči.

Benzínový dvojliter 2,0 MZR sa môže pochváliť elektrickou škrtiacou klapku a variabilným časovaním ventilov (S-VT). Pripísať si tak môže vyšší výkon a dynamickejšiu akceleráciu z nižších otáčok.

Motory sa kombinujú aj s dvoma novými prevodovkami – šesťstupňový manuál sa stal štandardom a päťstupňový automat
je komfortnou alternatívou.Nové prevodovky sľubujú pri lepších dynamických vlastnostiach aj ekonomickejši­u jazdu.

Mazda5 Facelift si ponechala komunikatívny charaketr interiéru svojej predchodkyne so systémom sklápania sedadiel v ponuke pribudol ak nový navigačný systém a audiosystém. Nový DVD navigačný systém má 7“ dotykový displej, ktorý je integrovaný v stredovom paneli, takže sa ľahko ovláda. Monior využíva aj parkovacia kamera. Ďalšou novinkou je konektor na MP3 prehrávač a integrovaný CD menič. Neoceniteľným pomocníkom je však nepochybne rozhranie bluetooth umožňujúce spárovanie telefónu s s audiosystémom.

Výrobca prepracoval aj izoláciu kabíny, vrátane strešného poťahu, ktorý má aj špeciálnu zvukovo-tepelnú izoláciu Thinsulate. Prepracovaný je aj podvozok, väčšie brzdy poskytujú lepší brzdný účinok. Na slovenskom trhu sa inovovaná Mazda 5 objaví koncom marca 2008.

debata chyba
Články podľa značiek