Citroën Nemo obohatil ponuku

Kategória ľahkých úžitkových vozidiel zaznamenala nového protagonistu. Je ním Citroën Nemo. Okrem rozmerov mestského vozidla prináša aj milý dizajn. Určený je hlavne menším podnikateľom, či živnostníkom..

06.12.2007 11:22
Citroen Nemo Foto:
Citroen Nemo
debata

Aj v kategórii úžitkových vozidiel je citeľný posun od prísne úžitkových kubistických tvarov k predsa len atraktívnejším krivkám. Zásluhu na tom majú predo všetkým francúzske automobilky. Citroën Nemo je opäť produktom spolupráce talianskeho Fiatu a francúzskeho koncernu PSA.

Prednú časť charakterizuje úsmev predných svetlometov, ktorý ideálne pasuje k zvyšku tradične hranatej karosérie. Zadná časť sa svojim kvádrovým tvarom spolieha na maximálnu využiteľnosť úložného priestoru. Jeho objem činí rovných 2500 litrov, čiže 2,5 m?. Užitočné zaťaženie predstavuje hodnota 650 kg.

Rozmermi Nemo pasuje do víru každého veľkomesta. S dĺžkou 3860 mm a rovnako výškou ako šírkou 1720 mm si požičiava rozmery malých automobilov. Prioritou týchto vozidiel je práve bezproblémové parkovanie hoci aj v centre mesta.

Pod kapotou sa objavia dva motory s objemom 1,4 litra. Benzínový agregát poskytne maximálny výkon 55 kW (75 k). Iba o čosi slabšia je dieselová verzia. Ponúka presne 51 kW (70 k). Jej devízou bude okrem tradičného argumentu nízkej priemernej spotreby 4,5 l/100 km aj emisná čistota, ktorú vyjadruje hodnota 119 g/km.

Citroën Nemo skompletizoval ponuku automobilky smerom k nižším kategóriám. Ponuka automobilky siaha od práve spomínaného Nema s využiteľným objemom 2,5 m3 až po 17 m3modelu Jumper. Prostredníctvom modelu Nemo chce automobilka zvýšiť svoj podiel na trhu úžitkových automobilov, ktorý už tento rok činil na európskom trhu rovných desať percent a od nového roka si automobilka sľubuje ďalších 1,8 percenta.

debata chyba
Články podľa značiek