Rozšírili sieť lyžovania v Tatrách

Tatranské lanové dráhy (TLD) rozšírili sieť lyžiarskych stredísk, ktoré budú prevádzkovať už v nadchádzajúcej zimnej sezóne o Jamy v Tatranskej Lomnici, vleky na Hrebienku a Jakubkovej lúke v Smokovci.

24.10.2005 08:57
debata

Zimnú sezónu odštartujú 22. decembra a potrvá v závislosti od konkrétnych podmienok minimálne do 18. apríla 2006. Ako jediný spoločný prevádzkovateľ vlekov a zjazdoviek v Tatranskej Lomnici a Starom Smokovci môžu TLD ponúknuť lyžiarom viacdňové skipasy platné aj v ďalšom stredisku – Liptovskej Tepličke. Držitelia ich budú môcť využiť aj na sánkarskej dráhe z Hrebienka do Starého Smokovca.

Okrem toho pripravili rôzne zľavy pre deti, rodiny či seniorov nad 60 rokov. Služby skvalitní skibus, ktorý bude premávať podľa grafikonu medzi Tatranskou Kotlinou a Tatranskou Lomnicou až do Starého Smokovca k stanici pozemnej lanovky na Hrebienok a k Jakubkovej lúke. Zdarma bude prepravovať nielen lyžiarov, korčuliarov, ale aj záujemcov o bežecké lyžovanie v areáli golfového klubu Black Stork vo Veľkej Lomnici či o procedúry v Sanatóriu v Tatranskej Kotline.

Bezplatné bude parkovanie v Smokovci v úseku od stanice pozemnej lanovky na Hrebienok po Jakubkovu lúku. „Rokujeme s predstaviteľmi mesta Vysoké Tatry, aby bolo bezplatné aj parkovisko v Tatranskej Lomnici,“ informovala marketingová manažérka TLD Danka Velecká.

Podobne ako vlani aj počas tohtoročných Vianoc pripravia TLD na  23. a 24. decembra „štedré dni“. Jednosmerný lístok na jednu jazdu lanovkou bude stáť 10 Sk. Aktuálne informácie o snehových podmienkach a prevádzke lanoviek budú zverejňovať na internetovej stránke www.tldtatry.sk. Záujemcovia tam nájdu aj vizualizáciu návrhov rekonštrukcie a dostavby strediska Tatranská Lomnica tak, aby spĺňalo medzinárodné štandardy a súčasne rešpektovalo zásady ochrany prírody.

debata chyba