Pri Gabčíkove bude turistický areál

Pri vodnom diele Gabčíkovo by mal v blízkej budúcnosti vzniknúť rozsiahly športovo-turistický areál za približne tri až šesť miliárd korún.

29.09.2005 17:38
debata

 Jadrom by malo byť „typické dunajské prístavné centrum“, a to na báze prístavu rekreačných motorových člnov. Dominantou "prístavného mestečka je prístav pre 450 jácht, exkluzívny hotel so spoločenskými, kultúrnymi, rehabilitačnými a relaxačnými priestormi, na ktorý je napojený aquapark s celoročnou prevádzkou s kapacitou 600 návštevníkov a letné kúpalisko s kapacitou 1000 návštevníkov.
 

Pri Gabčíkove by mali byť športové ihriská pre verejnosť a dostať by mali priestor aj vodáci – v pláne je vybudovať prístav, lodenice s možnosťou vodáckeho stanovania a táborenia, s kompletnou hygienickou vybavenosťou. Samostatnú časť bude tvoriť pikniková lúka.

Súčasťou areálu bude aj hipodróm s parkúrovým štadiónom, dostihovou dráhou, krytou jazdeckou halou, ďalej agrofarma-biofarma, cyklistické centrum a skanzen. Na svoje si prídu cyklisti, pre ktorých sa pripravuje terénna trasa.
 Areál by mala vybudovať spoločnosť Danubia Invest, ktorá by dostala pozemky v okolí vodného diela Gabčíkovo do prenájmu na 99 rokov. Projekt a pristúpenie k zmluve musí schváliť vláda. Príprava výstavby by trvala do dvoch rokov od podpisu zmluvy.

debata chyba