Do cyperskej horúčavy bez drog

Slovenské veľvyslanectvo v Nikózii upozorňuje občanov na dodržiavanie podmienok cestovania a pobytu na Cypre. Miestna polícia prísne postihuje prechovávanie aj malého množstva tzv. ľahkých drog.

22.07.2005 09:11
debata

Na Cyprus sa prísne zakazuje dovážať drogy, psychotropné látky a iné farmaceutiká, obscénne predmety vrátane pornografie, vystreľovacie nože či nože s obojstrannou čepeľou. Nedovolený je aj import nelegálnych kópií rôznych výrobkov, napríklad obuvi, oblečenia, hudobných a video nahrávok alebo počítačového softvéru. Striktný zákaz sa týka tiež dovozu nástrojov a náradia určeného k nelegálnemu lovu, falošných bankoviek a podobne.Informoval o tom tlačový odbor MZV SR.

Stredomorský ostrov Cyprus stále čelí vlne horúčav. Podľa meteorológov sa teploty vyšplhajú nad 40 stupňov Celzia v tieni. V Nikózii dnes predpokladajú približne 41 stupňov. Či­astočne prijateľnejšie počasie bude na juhozápade ostrova. Tam sa teploty majú pohybovať nad 30 stupňov Celzia.

Lekári vyzvali obyvateľov a najmä turistov, aby pili veľa vody alebo čerstvé ovocné šťavy a vyhýbali sa alkoholickým nápojom. Takisto im odporúčajú nosiť voľné a svetlé oblečenie a nezdržiavať sa v poludňajších hodinách na slnku. Podoné problémy s vysokými letnými horúčavami majú aj v Grécku.

debata chyba