V tieni väčších bratov: Tieto destinácie sú drahé, ale spoznajte najpodceňovanejšie miesto Talianska, ohúri vás

Už to tak býva - davy mieria do mediálne známych miest, ktoré následne zahlcujú, a nevšímajú si okolité poklady, ktoré sa slávnejším náprotivkom vyrovnajú v kráse, no sú neporovnateľne lacnejšie.

06.05.2024 06:00
debata

Takýchto prípadov je na svete mnoho, jedným z príkladov je známe letovisko boháčov, Comské jazero, ktoré lemujú vily boháčov a celebrít. Podobne je na tom preslávené Gardské jazero.

No celkom neďaleko sa nachádza nenápadný poklad, ktorý mnohí označujú za najpodceňovanejšie miesto na Apeninskom polostrove.

Krištáľovo čistá modrá voda, očarujúce dláždené uličky, malebné budovy a pestrofarebné kvety. Toto nie je opis len Gardského či Comského jazera. Rovnakými superlatívami je potrebné sprostredkovať atmosféru okolo Lago d'Orta, malej sestry veľkých jazerných bratov.

Orta je často prehliadané, čo je vlastne jeho plus, pretože jeho pokojné prostredie priam pozýva na oddych.

Jazero Orta sa nachádza v Piemonte v severnom Taliansku, v regióne krajiny, ktorý hraničí s Francúzskom a Švajčiarskom. Od letiska v Miláne je vzdialené približne hodinu jazdy.

Oblasť Piemontu je známa svojou sofistikovanou kuchyňou a vínami, čo znamená, že sa si tu počas návštevy užijú aj chuťové poháriky.

A dovolenka bude tiež pastvou pre oči: nebudete sa vedieť nabažiť úžasnými výhľadmi a architektúrou.

Centrom oblasti je mesto známe ako Orta San Giulio a je to malebné miesto plné dláždených uličiek, starých kamenných múrov a malých námestí.

V úzkych uličkách sú natlačené obchody a podniky s množstvom butikov, obchodov so starožitnosťami, kaviarne a reštaurácie.

Okrem strediskového mesta je zaujímavý aj ostrov uprostred jazera nazvaný ako Isola di San Giulio, ktorý je známy ako ostrov ticha. Ostrov spoznáte počas relaxačnej prechádzky, návštevníkov tu doslova vyzývajú, aby nekričali, stlmili si telefóny a užili si trochu pokoja a mieru.

Počas prechádzky narazíte na ohromujúcu baziliku di San Giulio, benediktínsky kláštor. Interiér kostola v románskom štýle je zdobený mnohými freskami namaľovanými medzi 14. a 16. storočím a rôznymi rezbami, ktoré zobrazujú svätých.

Na ostrove je len jedna reštaurácia (Ristorante San Giulio) a malý obchod so suvenírmi.

Na ostrov sa dostanete loďou z mesta Orta San Giulio, priamo z hlavného námestia Piazza Motta, kde ponúkajú tiež zmrzlinu, skvelé cestoviny, talianske údeniny. A nezabudnite si dať aj pohár vína Barolo, ktorým je región známy.

Pri jazere Orta sa dá aj plážovať. Napríklad Spiaggia Miami, piesočnatý pás v rohu jazera, lemovaný sviežimi zelenými stromami, ponúka okrem vyhrievania sa na slnku a kúpania aj snové výhľady na čarovné okolie.

nepouz, Surat Diamond Bourse Čítajte viac Svet má novú najväčšiu administratívnu budovu. Z trónu po 80 rokoch zosadila Pentagón Bergamo, Taliansko Čítajte viac Bergamo je v tieni Milána neprávom. Tu je 7 miest, ktoré musíte vidieť. A vynašli tu stracciatellu Albánsko, Ksamil, dovolenka, more, turizmus, cestovanie, pláž, západ slnka, večer Čítajte viac Objavili sme Maldivy Európy! Budete ľutovať, že tento exotický raj ešte nepoznáte

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #jazero