Renault Laguna zosilnel, prichádza GT + VIDEO

Autosalón v Ženeve otvorí svoje brány už o niekoľko dní a ohlasovanie noviniek je v plnom prúde. Jednou z tých, ktorá pricestuje do Švajčiarska, je aj najvýkonnejšia verzia Laguny označená písmenami GT. Medzi jej hlavné tromfy patrí podvozok Active Drive, vybavený systémom riadenia všetkých kolies.

25.02.2008 20:26
Renault Laguna GT Foto:
Renault predstavil najvýkonnejšiu verziu Laguny nesúcu označenie GT.
debata

Technicky veľmi zložitý systém umožňuje natáčať zadné kolesá v závislosti na predných, čo má pozitívny dopad na ovládateľnosť a stabilitu. Podľa slov automobilky je Laguna s týmto podvozkom presnejšia a má omnoho rýchlejšie reakcie na vodičove pokyny. Okrem zlepšenia jazdnej dynamiky si môže Active Drive pripísať body aj za zjednodušenie parkovania.

Dvojčlenná ponuka motorov zahŕňa preplňované štvorvalce s objemom dva litre. V jednom prípade bude mať pod kapotou benzínový dvojliter s výkonom 151 kW (205 k) pri 5000 ot./min a krútiacim momentom 300 Nm pri 3000 ot./min. V tom druhom pôjde o vrcholnú verziu turbodieselu 2.0 dCi so 132 kW (180 k) pri 3750 ot./min a s krútiacim momentom 400 Nm pri 2000 ot./min.

Exteriér Laguny GT si polepšil o nový predný nárazník, o čierne vonkajšie spätné zrkadlá, svetlomety dostali čierny podklad a auto stojí na 18-palcových diskoch 225/45 s pneumatikami Bridgestone Potenza. Brzdenie majú na starosti kotúče s priemerom 320 mm vpredu a 300 mm vzadu. Logo GT, ktoré sa objavilo na B-stĺpikoch, nájdeme i na operadlách sedadiel potiahnutých kombináciou kože a alcantary. Nechýbajú hliníkové pedále a radiaca páka, klasický volant vymenili za špecifickejší určený výhradne verzii GT.

Prácu systému Active Drive si môžete pozrieť na názornom promo videu:

debata chyba
Články podľa značiek