Ženevský autosalón prinesie vyše sto noviniek

Viac ako 130 európskych a celosvetových premiér prinesie 78. ročník ženevského autosalónu. Od 6. do 16 marca budú môcť návštevníci prechádzať bránami výstaviska Palexpo, organizátori ich očakávajú viac ako trištvrte milióna.

03.03.2008 08:28
Ženevský autosalón Foto:
78. ročník ženevského autosalónu prinesie viac ako 130 európskych a celosvetových premiér.
debata

Vyše 260 vystavovateľov, celkový počet modelov presahujúci číslo 1000,vVýstavná plocha 77 500 m2 – to sú základné čísla autosalónu. Zau­jímavosťou je presunutie pneumatikárskych firiem do automobilových hál, podmienkou však bolo aj vystavenie aspoň jedného automobilu pre zvýšenie atraktivity. 

700 000 návštev­níkov

Presne toľko očakávajú organizátori a dúfajú, že predpokladaná návštevnosť bude prekonaná. Nováčikom v tábore vystavovateľov bude čínska automobilka BYD, ktorá sa venuje výlučne hybridným vozidlám, nórsky výrobca Think Global predstaví automobil na elektrický pohon a automobilka Infinity si zvolila pôdu ženevského autosalónu ako pôdu pre vstup automobilky na európsky trh.

Výrobcovia aj štúdiá

Automobilky nie sú jedinými vystavovateľmi. Ženevský autosalón je aj pôdou na prezentáciu dizajnérskych vízií. Svoje znovuzrodenie na tohtoročnom autosalóne prežije aj dizajnérske štúdio Italdesign, zodpovedné aj za tvary prvej generácie Volkswagenu Golf či modernej Alfy Brera. Svetoznámy dizajnér Franco Sbarro oslávi 35. výročie a spomienkovú výstavu bude mať aj niekdajšia švajčiarska automobilka Monteverdi.

Výstavisko bude otvorené od 10.00 až do 20.00 každý pracovný deň, počas víkendu je otváracia doba salónu od 9.00 do 19.00. Denný lístok pre dospelých stojí 14 švajčiarskych frankov (cca 287 Skk), deti do 16 rokov zaplatia za vstup 8 CHF (cca 164 Skk). V prípade, že navštívite salón ako organizovaná skupina (minimálne 20 členov), vstup vás vyjde na 9 CHF (cca 185 Skk).

debata chyba
Články podľa značiek