Autosalón prekvapil kvalitou

Už osemnásty ročník bratislavského autosalónu dokázal, že úroveň podujatia sa z roka na rok zlepšuje.

16.04.2008 22:33
Buick Convertible Foto:
Aj v takomto stave sa nachádzajú niektoré veterány pred reštaurovaním.
debata

Tohtoročný bratislavský autosalón je mimoriadne štedrý na slovenské výstavné premiéry. Viacerým vystavovateľom sa podarilo na Slovensko doviezť automobily, ktoré mali svetovú premiéru len prednedávnom na autosalóne v Ženeve.

Medzi ne patrí napríklad Škoda Superb – nová „vlajková loď“ značky. Nechýba ani nové SUV Kuga od Fordu či nový Citroën C5. Medzi najviac očakávané novinky určite patrí aj Volkswagen Passat CC, BMW X6, ale aj nové SUV Koleos od Renaultu.

Americký Cadillac priviezol do Bratislavy novú generáciu modelu CTS, ktorý obohacuje sféru sedanov o atraktívne „diamantovo“ ostré krivky.

Medzi ďalšie významné premiéry treba okrem iných zaradiť aj novú Hondu Accord, Jaguar XF, Audi TTS a A3 vo verzii kabrio, Peugeot 308 SW, Porsche Cayenne GTS, Suzuki Splash a Toyotu Land Cruiser V8. Dacia predstavila svoj nový,  menej hranatejší model Sandero.

Počnúc autosalónom vstupuje na slovenský trh už celým svojim portfóliom modelov tradičná talianska luxusná značka Lancia. Tá okrem modelov ako Ypsilon, Musa či Phedra, ktoré sa už dlhší čas predávajú v iných štátoch, predstavila horúcu novinku zo Ženevy – nádherný model Delta.

Na stánku Fiatu nechýba miláčik ženského publika – nový Fiat 500. Mužskú populáciu zrejme viac osloví jeho športovo upravená verzia od úpravcu MS design. Nechýba ani novinka Sedici a Bravo s novým vznetovým motorom 1,6 MTJ.

Citroën okrem horúcej novinky C5 vystavuje aj SUV C-Crosser, nové Berlingo a proporčne veľmi zaujímavý Citroën C4 sedan.

Lákadlom na stánku Peugeotu je nepochybne aj pretekársky špeciál 908 HDi FAP. Okrem iného tam možno vidieť nový Peugeot Partner, Tepee, 4007 a 207 SW Outdoor.

Seat Ibiza síce už má svojho nástupcu, ale je veľmi zaujímavé, ako súčasne, až moderne pôsobí vystavená dosluhujúca generácia. Subaru vystavuje svoj dieselový boxer v modeli Legacy a Volkswagen priviezol aj vrcholné verzie svojich modelov – Passat R36 a Tuareg R50.

Okrem týchto bežných značiek automobilov môžete na bratislavskom autosalóne vidieť aj lahôdky ako Maybach, Bentley, Corvette, Ford GT, alebo exotické superšporty značiek Ferrari, Lamborghini, Maserati, Mosler, Spyker a Wiesmann. Hneď vedľa Wiesmannu našli svoje miesto ešte exotickejšie modely značky Brilliance, ktoré prichádzajú až z ďalekej Číny.

Oči milovníkov histórie potešia obrovské americké autá zo šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov s klasickými americkými vidlicovými motormi V8.

debata chyba
Články podľa značiek