Nový sedan od VW sa volá Lavida

Volkswagen vyvíja veľkú snahu dosiahnuť čo najsilnejšie postavenie na čínskom trhu. Ďalším modelom, ktorý sa o to bude môcť pričiniť, je Lavida - nenápadný sedan vyvinutý priamo v Shanghai Volkswagen. Novinka je prvým Volkswagenom, ktorý kompletne vyvinuli za hranicami Nemecka.

22.04.2008 09:36
Volkswagen Lavida Foto:
VW Lavida - španielsky znejúce meno, čínsky rodokmeň.
debata

Dizajn Lavidy nenesie ťažiskové črty modelov VW, na ktoré sú zákazníci v Európe zvyknutí. Vonkajšie krivky totiž vznikali priamo Číne a pre čínskeho zákazníka. Jednoduché tvarovanie exteriéru sa prenieslo aj dovnútra. Dominantným prvkom palubnej dosky sa stali okrúhle výduchy ventilácie.

Novinka je dlhá 4608 mm, široká 1743 mm a vysoká 1465 mm. Stojí na podvozku s rázvorom 2610 mm. Batožinový priestor odvezie slušných 472 litrov.

Volkswagen Lavida bude v ponuke s dvoma benzínovými štvorvalcami. Obidva je možné na želanie spojiť so šesťstupňovou automatickou prevodovkou Tiptronic. Tri kategórie výbavy dostali tradičné pomenovanie Trendline, Comfortline a Highline. Už v základe sa objaví ABS, dvojica čelných airbagov, klimatizácia, rádio s CD/MP3, elektricky ovládané okná a alarm.

debata chyba
Články podľa značiek