Honda navrhla model pre Mattel

Autíčka Hot Wheels oslavujú tento rok štyridsiate výročie. Pri tejto príležitosti spoločnosť Mattel rozbehla spoluprácu so šiestimi automobilkami, ktorých dizajnérske návrhy hračkársky gigant premení na "angličáky". Ako prvá sa do predaja dostane Honda Racer a vo svetových obchodoch sa začne objavovať v máji.

23.04.2008 17:51
Honda Racer Foto:
Táto Honda je určená iba pre najmenších.
debata

Koncepty od spoločností Chevrolet, Dodge, Ford, Lotus, Mitsubishi a Honda sa premenia do podoby modelov v mierke 1:64. Dielo japonskej automobilky nesie názov Honda Racer a navrhli ho v dizajnérskom štúdiu v americkej Kalifornii.

Základný tvar prepožičalo autu písmeno H. Dvojica jazdcov je od seba oddelená fiktívnym 20-litrovým vidlicovým desaťvalcom so systémom VTEC. Dizajn auta vychádza z monopostu RA 273, ktorý Honda nasadila do kolotoča formuly 1 v sezóne 1967.

Prvýkrát nové pretekárske vozidlo predstavili na výstave SEMA v Las Vegas v októbri 2007, kde ho návštevníci mohli vidieť v mierke 1:5. Pod značkou Hot Wheels sa Honda Racer dostane do predaja už v máji. O tom, či sa tak stane aj na slovenskom hračkárskom trhu, zatiaľ nie sú známe žiadne informácie.

debata chyba
Články podľa značiek