V Paríži predstavia päťdverový Lancer

Na medzinárodný autosalón v Paríži si značka Mitsubishi okrem iného prichystala dve nové verzie svojho kultového modelu Lancer. Európsku premiéru bude mať aj verzia Ralliart.

15.06.2008 15:42
Mitsubishi Lancer Sportback Foto:
Mitsubishi Lancer Sportback
debata

Prvou novinkou je päťdverový hatchback, ktorý vychádza z konceptu s názvom Prototype S. Auto s dĺžkou 4585 mm ponúka okrem športového vzhľadu aj praktickosť päťdverovej karosérie. Lancer Sportback prichádza tiež s novinkou v tejto oblasti. Jeho batožinový priestor bude mať totiž nastaviteľnú výšku dna. V závislosti od jeho polohy sa potom objem mení od 288 do 344 litrov. Po aktivácii funkcie automatického sklápania sedadiel vznikne úložný priestor 1394 litrov. Na výber budú všetky motory, ktoré sú dostupné aj pre štvordverové prevedenie, teda 1,5 a 1,8-litrové zážihové štvorvalce, spoločne so vznetovým dvojlitrom DID. Pribudne však verzia Ralliart, ktorá bude dostupná aj ako Sportback.

Lancer Ralliart je poháňaný preplňovaným benzínovým motorom s objemom dva litre a výkonom 176 kW (240 k). Krútiaci moment 353 Nm je rozdeľovaný medzi všetky štyri kolesá a nechýba ani dvojspojková prevodovka SST. Na rozdiel od prevodovky vo vrcholnej verzii Evolution nemá táto prevodovka superšportový režim. Zaujímavosťou je tiež to, že verzia Ralliart má prednú kapotu vyrobenú z hliníka. Ušetrilo sa tým 7,9 kg a navyše to prispieva k lepšiemu chladeniu motora.

Mitsubishi Lancer Ralliart je teda akýmsi medzistupňom medzi bežnými Lancermi a špičkovou verziou Evolution. Na trh by sa malo dostať v priebehu budúceho roka.

debata chyba
Články podľa značiek