Ford predstavil novú prevodovku

Vlne automatizovaných manuálnych prevodoviek sa prispôsobila aj automobilka Ford. Predstavila automatickú dvojspojkovú prevodovku s označením Ford PowerShift.

26.06.2008 06:39
Ford PowerShift Foto:
Nová prevodovka Ford PowerShift spája výhody automatickej a manálnej prevodovky.
debata

Spoločnosť Ford Motor Company pridala do svojej ponuky novú, technicky vyspelú automatickú prevodovku. Táto spája výhody oboch prevodoviek – nižšia spotreba manuálnej prevodovky a komfort automatickej.

Nová ľahká prevodovka PowerShift na zmenu prevodových stupňov používa najnovšiu elektronicky riadenú konštrukciu s dvoma spojkami, preto nevyžaduje komplexné a ťažké komponenty, akými sú menič krútiaceho momentu a planétovú prevodovku, ktoré sa používajú v klasických automatických prevodovkách.

Nová výkonná 6-stupňová prevodovka PowerShift má športový charakter a jednoducho sa obsluhuje. Radenie prevodových stupňov je s jej použitím rýchlejšie ako s použitím klasickej automatickej prevodovky a rýchlejšie, ako by vodič mohol dosiahnuť pomocou manuálnej prevodovky.

Ford PowerShift je dostupný pre modely Ford Focus alebo C-MAX s 2.0-litrovým dieselovým motorom s výkonom 100 kW/136 k.

Jazdenie s prevodovkou Ford PowerShift je také jednoduché ako s klasickou automatickou prevodovkou. Systém používa štandardnú páku ako má automatická prevodovka, s polohami P, R, N a D. Vodič môže preraďovať aj manuálne a užiť si tak športovú jazdu.

debata chyba
Články podľa značiek