Nový koncept Mazdy predstavia v Moskve

Mazda predstaví na moskovskom International Automobile Salon úplne nové vozidlo. Tento koncept je športové, kompaktné SUV vytvorené špeciálne pre ruský trh.

27.06.2008 17:19
Mazda Crosswind Foto:
Nové koncpečné vozidlo z dielne Mazdy sa predsatví na moskovskom autosalóne.
debata

Moskovský koncept je najnovším modelom zo skupiny vytváranej v dizajne Nagare – a nasleduje v šľapajách svojich predchodcov Nagare, Ryuga, Hakaze, Taiki a Furai. Nagare znamená po japonsky „splývať“ a v automobilovom dizajne ide o úplne nový prístup, ktorý nachádza inšpiráciu v prírode a v prírodných elementoch – ako napríklad vo vetre. Dizajnová téma konceptu automobilky Mazda určeného pre Moskvu 2008 sa preto volá „crosswinds“.

Rusko je jeden z najrýchlejšie rastúcich trhov v Európe a veľmi rýchlo sa stáva najväčším automobilovým trhom celého regiónu. Vozidlá SUV sú v Rusku veľmi populárne – čomu napovedá aj trhový podiel asi dvadsať percent. Najnovší koncept automobilky Mazda je navrhnutý tak, aby oslovil najmä mladších majiteľov vozidiel SUV, ktorí majú zmysel pre štýl.

Moskovský koncept, ktorého pomenovanie oznámia neskôr, opäť poukazuje na veľkú kreativitu dizajnu Mazda. Vo februári 2008 získal napríklad celý Mazda dizajn tím dôležité ocenenie Grand Prix du Design na International Automobile v Paríži.

debata chyba
Články podľa značiek