Renault Sandero Stepway je odhalený

V októbri sa v Argentíne a Brazílii objaví model Renault Sandero Stepway. Malý francúzsky hatchback svojou vyššou svetlou výškou a ochrannými plastmi pripomína vozidlo segmentu SUV. Svojou prítomnosťou má podporiť rastúce predaje značky Renault na rozvíjajúcich sa trhoch Južnej Ameriky.

25.08.2008 16:56
Renault Sandero Foto:
Renault Sandero Stepway bude poháňať motor 1.6 16V Hi-Flex spaľujúci zmes benzínu a bioetanolu.
debata

„Drsný“ vzhľad Sandera Stepway evokuje prítomnosť pohonu všetkých kolies, pravdou však je, že technika tejto verzie je zhodná s akýmkoľvek iným bežným Sanderom. Rozdiel je len v aplikácii väčších kolies lepšie odolávajúcich miestnym zlým cestám a dodatočným ochranným plastom brániacim poškrabaniu karosérie v mestskej „džungli“.

Pohon predných kolies zabezpečuje štvorvalcový motor 1.6 16V Hi-Flex s výkonom 82 kW (112 k) schopný spaľovať bioetanol. Tento agregát je zároveň najvýkonnejšou pohonnou jednotkou tohto druhu zo stajne Renault. V Argentíne sa počíta aj s predajom Sandera Stepway poháňaným naftovým prepĺňaným motorom 1.5 dCi.

Renault Sandero Stepway je už piatym modelom zo šiestich, ktoré chce Renault predstaviť do roku 2009 a podporiť tak svoje predaje na trhu v Brazílii. V prvom polroku roka 2008 miestne zastúpenie Renaultu predalo až 58 800 kusov vozidiel, čím zvýšilo svoj podiel na trhu na 4,4 percenta. Model Sandero (u nás známy pod značkou Dacia) si kúpilo 18 500 brazílskych zákazníkov.

debata chyba
Články podľa značiek