S MANom na cestu okolo sveta

MAN pripravil "lahôdku" pre tých najdobrodružnejších cestovateľov. Je to niečo takmer ako skutočný dom na kolesách a označujú ho komplikovaným názvom "Action Mobil Globecruiser 2008". Ideálne riešenie pre karavanistov ktorí nemajú radi kompromisy.

22.10.2008 15:41
MAN Foto:
Tento MAN zvládne aj tie najnáročnejšie expedície.
debata

Toto monštrum vážiace 21 ton nie je armádne vozidlo, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Je to obytné auto, s ktorým sa ale na bežné rodinné pikniky nejazdí. Tento stroj je skonštruovaný aj na tie najnáročnejšie expedície. Jeho technický základ pochádza z MANu TGA. Všetkých šesť kolies poháňa 12,8 litrový radový šesťvalcový turbodiesel s výkonom 388 kW (530 k). Najnovšiu emisnú normu Euro 5 síce nespĺňa, ale do Euro 3 sa s ním v pohode zmestíte.

Aj keď to tak navonok nevyzerá, tento MAN je vo vnútri veľmi luxusne vybavený a na jeho palube vám nebude chýbať naozaj nič. Dokonca ani plnohodnotná kúpeľňa či kuchyňa. Všetky elektrospotrebiče čerpajú energiu z batérií, ktoré dopĺňajú štyri solárne panely, každý s výkonom 240 W. Samozrejmosťou je satelitná navigácia a nezabudlo sa ani na detaily ako vzduchom odpružené vyhrievané sedadlá.

Tak ako aj celé auto, aj jeho cena je ohromujúca. Stojí 490 tisíc eur, čo je zhruba 14,7 milióna korún. Ak však nemáte problém s financiami, toto auto by nemalo mať žiaden problém dopraviť vás kdekoľvek, kde si zmyslíte. S jeho terénnym nadaním, 550 litrovou nádržou na vodu a 860 litrovou nádržou na naftu určite nie.

debata chyba
Články podľa značiek