Škoda Octavia RS pre Britániu

Mladoboleskavská automobilka si pre britský trh pripravila limitovanú edíciu svojho vrcholného prevedenia Octavie, ktorá sa v Anglicku označuje ako vRS. Aj keď táto špeciálna edícia nemá žiadne špecifické pomenovanie, vznikne iba 500 kusov takýchto áut.

22.01.2009 16:32
Škoda Octavia vRS Foto:
Limitovaná edícia Octavie RS pre britský trh.
debata

Túto 500-kusovú sériu Octavie RS zvonku spoznáte podľa antracitovo šedého laku a špeciálnych 18-palcových diskov kolies z ľahkej zliatiny. Na veku batožinového priestoru ju ešte zdobí čierno-červený znak s nápisom „Limited Edition“. Väčšie zmeny sa však udiali v interiéri.

Škoda Octavia vRS Foto: Škoda
Škoda Octavia vRS Škoda Octavia vRS

Sedadlá sú čalúnené špeciálnou čierno-sivou kožou v talianskom štýle. Aj na týchto mimoriadne pekných sedadlách nájdete „vysačku“ s označením limitovanej edície a poradovým číslom konkrétneho auta. Oproti „bežnej“ Octavii RS majú tieto kúsky iné dekoračné obloženie interiéru a štandardne disponujú rádiom „Bolero“ s dotykovým displejom.

Škoda Octavia vRS Foto: Škoda
Škoda Octavia vRS Škoda Octavia vRS

Liftbacky tejto série budú k dispozícii výhradne iba so zážihovým dvojlitrom TFSI s výkonom 147 kW (200 koní), ktorý poznáme napríklad z Golfu GTI. „Kombíky“ si britskí zákazníci budú môcť objednať aj dvojlitrovým turbodieselom pod kapotou, ktorý dosahuje výkon 125 kW (170 koní).

debata chyba
Články podľa značiek