Ošiaľ okolo Tata Nano pokračuje

Automobilka Tata definitívne rozhodla, že model Nano bude predávať aj na trhu v USA. Američania sa môžu tešiť na lepšie vybavenú európsku verziu so všetkými potrebnými bezpečnostnými systémami.

10.06.2009 09:26
Tata Nano Foto:
Tata Nano
debata

Do USA sa bude pochopiteľne vyvážať dobre vybavená Tata Nano Europa, ktorá na rozdiel od indickej verzie disponuje potrebnou bezpečnostnou a komfortnou výbavou.

Nano Europa má prepracovanejší motor vybavený modernými technológiami, frontálne nafukovacie vankúše, autorádio, elektrické ovládanie okien a posilňovač bŕzd. Všetky tieto komponenty indickej verzii chýbajú. Pre USA a Európu musela byť prepracovaná aj bezpečnostná klietka karosérie so zväčšenými a účinnejšími deformačnými zónami. Práve bezpečnostné úpravy karosérie spôsobili, že Nano Europa stojí takmer trojnásobok ceny verzie určenej pre nenáročný indický trh.

Na domácom trhu sa Nano predáva približne za 2500 dolárov a záujem je až nečakane veľký. Indický ľud má možnosť zaobstarať si moderné lacné auto, preto väčšina národa zmobilizovala svoje úspory a rozbehla sa k miestnym predajcom. Vzhľadom na problémy s dostavbou továrne však Tata nestíha uspokojovať obrovský záujem.

Automobilka preto vymyslela systém, podľa ktorého bude uspokojovať zákazníkov. Prvých 100 000 záujemcov môže svoje auto získať v lotérii. Vyžrebovaní šťastlivci si tak môžu Nano kúpiť medzi prvými, ostatní budú uspokojený neskôr.

debata chyba
Články podľa značiek