V horách sú nepriechodné chodníky

Po následkoch vlaňajšej veternej smršte, ktorá sa prehnala Vysokými Tatrami, sú ešte stále nepriechodné niektoré turistické chodníky. Podobne je to i v iných horských úsekoch Slovenska, kde po zimnom období upravujú zdevastované, značkované chodníky pre turistov.

01.06.2005 09:43
debata

Patria medzi ne – chodníky Vyšné Hágy – Batizovská dolina (žltá značka), Štrbské Pleso – Jamské pleso (červená) i Tri studničky – Jamské pleso (červená). Popadané stromy sú aj na trasách Tatranské Zruby – Sliezsky dom (modrá), Starý Smokovec – Sliezsky dom (žltá), Tatranská Lesná – Studenovodské vodopády (žltá) a Tatranské Matliare – Šalviový prameň (modrá značka).

V pohorí Nízkych Tatier je na viacerých miestach ťažko priechodný úsek turistického chodníka na hlavnom hrebeni a to v úseku Čertovica – útulňa Andrejcová. I tam ležia popadané stromy. Podobná situácia je tiež v Slovenskom raji v tiesňave Sokol. Horská záchranná služba (HZS) neodporúča preto turistom, aby prechádzali uvedenými miestami. Ostatné tiesňavy v Slovenskom raji sú schodné.

Informovalo o tom Stredisko lavínovej prevencie HZS v Jasnej.

debata chyba