Prerastený Yaris sa vracia

Toyota pripravila na parížsky autosalón "comeback" do európskeho segmentu malých MPV. Hviezdou jej stánku bude Toyota Verso S.

02.09.2010 11:25
Toyota Verso S Foto:
Toyota Verso S
debata

Podľa názvu Verso S by sa mohlo zdať, že Toyota chystá nejakú „športovú“ verziu svojho MPV, no pravda je inde. Verso S je nový model založený na Yarise. Istotne si väčšina pamätá, že pred pár rokmi tu už niečo podobné bolo. Toyota Yaris Verso. Zvláštne tvarovaná krabička s nezvyčajnými farebnými kombináciami však práve kvôli svojej nekonvenčnosti nebola bestsellerom. Vyrábala sa iba štyri roky (2000 – 2004) a jej nástupca Toyota Ractis sa už za hranice Japonska nedostal.

Verso S maximalizuje využitie zastavaného... Foto: Toyota
Toyota Verso S Verso S maximalizuje využitie zastavaného pôdorysu.

Ďalšia generácia pod názvom Verso S si už na Európu brúsi zuby. S dĺžkou menej než štyri metre bude najmenším MPV V segmente. No podľa Toyoty zameranie na detail a praktický a variabilný dizajn interiéru maximalizovali využiteľnosť priestoru a komfort. Na trh by sa Toyota Verso S mala dostať začiatkom budúceho roka.

Okrem Versa S bude Toyota vo svojom stánku prezentovať aj vylepšené modely iQ a Aygo. iQ dostane prepracovaný interiér so zameraním na zlepšenie kvality a Aygo zaujímavú multimediálnu výbavu. Popri tom budú na parížskom autosalóne prebiehať oslavy príchodu prvého kompaktného hybridu na trh (Auris HSD) a Toyota si pripomenie aj 200 000 Priusov predaných v Európe. V stánku absolvuje svoju európsku premiéru aj koncept Toyota FT-CH.

debata chyba
Články podľa značiek